Τα μέλη του θεσμού

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε ως συμπαρουσιαστής στη ραδιοφωνική εκπομπή «Μαζί στο Τιμόνι» στην «ΕΡΑ2» τον Οκτώβριο του 1994 και τον Μάρτιο του 1995 συνέχισε ως μέλος της συντακτικής ομάδας στην ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε στην «ΕΤ1» και το «New Channel». Το ταξίδι στο χώρο των εντύπων άρχισε τον Ιανουάριο του 1997 με την ένταξη στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Motornews». Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε η συνεργασία με το «Auto Τρίτη» και τρία χρόνια αργότερα με τις «Τεχνικές Εκδόσεις» και το περιοδικό «Οδηγώντας». Από τις αρχές του 2001 εργάζεται στο περιοδικό «4Τροχοί» όπου και συνεχίζει διατηρώντας ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια τη θέση του αρχισυντάκτη στο site περιοδικού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΙΝΟΣ

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών και έχει πτυχίο Πιλότου Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Το 2022, έκλεισε 40 χρόνια στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου. Από το 1982 εργάζεται ως επαγγελματίας και είναι τακτικό μέλος της ΕΣΠΤ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Ασχολήθηκε με τους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτου από το 2000 και έτρεξε για 10 χρόνια (1985-1995) στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Enduro. Έχει εργαστεί στα περιοδικά 4 Τροχοί (1982-1986), Car & Driver (1989-1993), Auto Motor und Sport (1993-1994), Auto Τρίτη (1993-1995), BESTEVER (1999-2022), One Passion (2007-2009, 2018), Gazzetta.gr (2014-2021) και σήμερα είναι υπεύθυνος AUTO-MOTO της εφημερίδας Κόκκινος Πρωταθλητής, Διευθυντής του site Autopress.gr, συνεργάτης του TOP GEAR και εκδότης τoυ περιοδικού BESTEVER.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ

Ξεκίνησε να εργάζεται στο Auto Moto Βόρειας Ελλάδας το 1997 και μέχρι το 2012. Ήταν υπεύθυνος δημοσιογραφικής έρευνας και κειμένων στο τηλεοπτικό ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ από το 2001 μέχρι και το 2009. Είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ» που ξεκίνησε το 2007 στον 102 Fm της ΕΡΤ 3 και πλέον μεταδίδεται καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του STATUS 107.7 της Θεσσαλονίκης. Είναι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.enkinisi.gr.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Δημοσιογράφος αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας από το 1992 με θητεία στα περιοδικά Auto Motor und Sport, Auto Τρίτη, Moto Τρίτη, Motornews και 4Τροχοί. Επί 12 χρόνια υπήρξε υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας στον όμιλο εταιρειών Σφακιανάκη. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον όμιλο της Liquid Media ως brand manager της ενότητας αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας gmotion του gazzetta.gr.

ΘΩΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1986. Έχει εργαστεί κατά σειρά στα έντυπα PIT για 1 χρόνο, «Ταχυδρόμος» (4 χρόνια), 4ΤΡΟΧΟΙ (4 χρόνια), CAR&DRIVER (10 χρόνια), ΤΟP GEAR (3 χρόνια), DRIVERS only (5 χρόνια), ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2 χρόνια), TRACTION magazine (4 χρόνια), motori (2 χρόνια) και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (4 χρόνια). Στην TV, «ΤΡΟΧΟΙ & ΔΡΟΜΟΙ» (MEGA-3 χρόνια), «WRC show» (MAGIC-1 χρόνος), και TRACTION (MEGA-4 χρόνια, SKAI-3 χρόνια, STAR 3 χρόνια-έως σήμερα). Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Γραφείων Τύπου Ράλλυ Ακρόπολις, Ράλλυ Χαλκιδικής και Texaco Greek Petroleum. Σήμερα είναι υπεύθυνος του τομέα αυτοκινήτου και motorsport στον όμιλο ATHENS VOICE (Athens Voice, athensvoice.gr, Athens Voice Radio 102,5 FM), συνεργάτης του περιοδικού TRACTION Magazine, της ιστοσελίδας traction.gr., και μέλος της ομάδας της παλαιότερης εκπομπής αυτοκινήτου στην Ελλάδα, TRACTION.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και μέλος του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας). Η πορεία του στο χώρο της δημοσιογραφίας με αντικείμενο το αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει από το 2001. Έχει εργαστεί στο in.gr/auto, αλλά και στο περιοδικό evo magazine, με αντικείμενο τις δοκιμές και τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων. Στη συνέχεια εργάστηκε στις Τεχνικές Εκδόσεις και το περιοδικό 4Τροχοί, με συμβολή και στο autobild. Ακολούθησε το gocar.gr, όπου, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος της έκδοσης του ψηφιακού περιοδικού gocar magazine. Επόμενος σταθμός το motorone.gr του Ομίλου Παραπολιτικών, όπου είχε την αρχισυνταξία της ιστοσελίδας, αρθρογραφώντας επίσης στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Τώρα είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού 4Τροχοί και της ιστοσελίδας 4troxoi.gr.

ΓΙΑΝΝΗΣ KΑΝΟΥΠΑΚΗΣ

Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Νομικά και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1983. Τακτικό Μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει καλύψει, παράλληλα με τον τομέα του Αυτοκινήτου, σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ του πολιτικού-οικονομικού φάσματος, σε ημερήσιες εφημερίδες (Βραδυνή, Ακρόπολις, Επικαιρότητα, Ελεύθερος, Εξπρές, Ναυτεμπορική) και την τηλεόραση (ΕΤ2), ενώ, έχει διατελέσει, κατά περιόδους, επικεφαλής των υπηρεσιών ενημέρωσης στα υπουργεία Γεωργίας, Άμυνας και Ανάπτυξης. Σήμερα, εργάζεται για τα ενημερωτικά μέσα naftemporiki.gr, motori.gr/motori mag, businessenergy.gr/ businessenergy mag, orthoslogos.news και ως σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΠΑ Υποδομών (DEPA Networks).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ

Επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1994, είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ και τακτικό μέλος της ΕΣΠΗΤ, της IFJ και της ΕΣΑ. Έως το 1999 εργάστηκε στο MEGA Channel και συνεργάστηκε με τα περιοδικά ΝΕΜΕΣΙΣ, Active & Car και την εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ. To 2000 εντάχθηκε στον ΔΟΛ ως επικεφαλής του τμήματος Αυτοκινήτου στο ενημερωτικό portal in.gr και αρθρογράφος στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στο περιοδικό ΒΗΜAgazino και στο site tovima.gr ενώ από το 2015 είναι επικεφαλής και του μηνιαίου ενθέτου Autohub. Αρθρογράφος των περιοδικών MEN, BHMAmen, BHMAdonna, FREE, RAM και Discovery+Science, έχει διατελέσει από το 2005 έως το 2012 σχολιαστής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου MOTORS TV στην Ελλάδα. Την περίοδο 2010-2017 ήταν παρουσιαστής/παραγωγός τριών ραδιοφωνικών εκπομπών (Πέντε λεπτά στο δρόμο με τον Βαγγέλη Κιούση, Το in.gr οδηγεί, To in.gr ταξιδεύει) στον Ρ/Σ BHMA FM 99,5, συνεχίζοντας από τότε στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με το καθημερινό ένθετο για το Αυτοκίνητο και την εβδομαδιαία εκπομπή MotorOne. Παράλληλα αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ενώ είναι Creative Producer και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Autohub στο MEGA.

ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1993 από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας σπουδάσει σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας (ΕΚΕΣ COLLEGE) την περίοδο 1990 – 1993. Ανέλαβε ως υπεύθυνος για τη στήλη και τα ένθετα Αυτοκινήτου στον Αγγελιοφόρο το 1996 και παρέμεινε συντάκτης στο συγκεκριμένο μέσο έως το 2010. Από το 2004 είναι συντάκτης στο ένθετο αυτοκινήτου στην εφημερίδα ΤΑΝΕΑ, το AUTONEA, στο οποίο εργάζεται έως και σήμερα, ως υπεύθυνος έκδοσης του ειδικού ενθέτου. Έχει υπάρξει συνεργάτης στις εφημερίδες ΑΞΙΑ, ΓΑΥΡΟΣ κ.α. Από το 2000 και έως το 2010 συμμετείχε ως δημοσιογράφος – ρεπόρτερ σε εκπομπές Αυτοκινήτου, τη ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην ΕΡΤ κ.α.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1994 και του ΠΣΑΤ. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ιδρυτής και διαχειριστής του site http://www.autoliveris.gr και συνεργάτη , του τηλεοπτικού σταθμού ATTICA TV και του ραδιοφωνικού Κανάλι Ένα 90.4. Ξεκίνησε το 1980 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση. Πρώτος σταθμός η εφημερίδα Η Βραδυνή και στη συνέχεια ο Ελεύθερος Τύπος. Ακολούθησε η εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ και η συνέχεια της, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Από το 2016 εργάζεται στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. Και στο site της ίδιας εφημερίδας, www.efsyn.gr. Επιμελείται των περιοδικών εκδόσεων με κλασσικά αυτοκίνητα, ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Πρωταθλητής – συνοδηγός στην κατηγορία regularity των αγώνων με ιστορικά αυτοκίνητα. Διακεκριμένος αθλητής, και προπονητής της Σκοποβολής, συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς του 2004.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ

Από το 2002 που μπήκε στο μαγικό κόσμο της δημοσιογραφίας αυτοκινήτου, έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης γνωστών περιοδικών και websites, έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία τόσο στα έντυπα όσο και στα ψηφιακά Μέσα. Ξεκίνησε ως συντάκτης στο εβδομαδιαίο περιοδικό AUTOCAR και το μηνιαίο SUPER AUTOCAR, στα οποία ανέλαβε ως Αρχισυντάκτης το 2005 και Διευθυντής Σύνταξης το 2006, πριν κάνει το μεγάλο βήμα στον κόσμο του digital. Το 2010 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη NEMO (www.gocar.gr). Από το 2013 είχε την ευθύνη της Αρχισυνταξίας, τόσο στο website όσο και στο ψηφιακό περιοδικό GOCAR Magazine, ενώ το 2017 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή, μέχρι το 2021 που μεταπήδησε στον όμιλο 24 MEDIA και το SPORT24, ως Automotive Managing Editor. Από τον Μάιο του 2023 έχει αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Σύνταξης του website MotorOne.gr του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΑΚΗΣ

Μηχανολόγος μηχανικός, Σύμβουλος Έκδοσης του περιοδικού Car and Driver και Υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα Liberal.gr. Αρθρογραφεί επίσης στο tvxs.gr (ρεπορτάζ αυτοκινήτου), στην ιστοσελίδα stotimoni.gr και στο περιοδικό “Meat News” (επαγγελματικό αυτοκίνητο). Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος του ειδικού τύπου από τούς 4 Τροχούς, το 1989, και συνέχισε στο Auto Motor und Sport και στην τηλεοπτική εκπομπή “In Motion” (Star και Σκαϊ). Αρχισυντάκτης του “Drive” (1996-2000), αρχισυντάκτης του «Οδηγώντας», διευθυντής σύνταξης του “Car & Driver” (2002-2004), συνεργάτης της «Ημερησίας» και σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό «Αυτοκίνητο» της Καθημερινής (2008-2010). Έχει ασχοληθεί επίσης με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ (εφημερίδα «Έθνος», περιοδικό “Passport”).

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι απόφοιτος Μηχανολόγος Μηχανικός TE. Το 1998 ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από το περιοδικό Car&Driver με το οποίο διατηρούσε πολύχρονη συνεργασία. Το 2001 συνέχισε στον ΔΟΛ (in.gr/auto, AutoNEA) με τακτική αρθρογραφία στα περιοδικά τεχνολογίας RAM & HI-TECH. Από το 2005 ήταν υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στις εφημερίδες City Press / Free Sunday και αρχισυντάκτης στο πρώτο free-press περιοδικό αυτοκινήτου, το CAM. Συνεργάζεται με το bankingnews.gr. Είναι αρχισυντάκτης στο newsauto.gr. Είναι ο δημιουργός του caroto.gr.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΖΑΒΑΣ

Πτυχιούχος ηλεκτρονικός, μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1987 και έχει εργαστεί σε: ΑΝΤΕΝΝΑ TV, (στο αθλητικό τμήμα και στην εκπομπή «Από τη θέση του Οδηγού» της οποίας ήταν αρχισυντάκτης), Antenna Radio, ALTER Channel, ET-1, NET, SBC TV, Αθήνα 9.84, στις εφημερίδες Βραδυνή, Καρφί, Sportday, Αθλητική Ηχώ, Φλόγα των Σπορ, 7ήμερο του Basketball και, μεταξύ άλλων, στα περιοδικά Αγορά Αυτοκινήτου, Car & Driver, IX Αυτοκίνητο, Αγορά Επαγγελματικών Αυτοκινήτων, Auto Emporio, Sportive, Basketball, Music Life και TVplus.
Είναι Διευθυντής Σύνταξης στο gonews.gr, ιδρυτής του autowebTV.gr, υπεύθυνος των ενοτήτων αυτοκινήτου στον Kiss FM 92.9, συνεργάτης του περιοδικού Δούρειος Ίππος και του doureios.com και, υπεύθυνος των παραγωγών αυτοκινήτου στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών SeeRealtv.

ΠΑΝΟΣ ΝΤΑΝΟΣ

Δημοσιογραφεί από το 1993 και το περιοδικό Auto Τρίτη. Υπήρξε συντάκτης των περιοδικών Car & Driver
και Auto Motor und Sport, καθώς και του ένθετου Autoweekend, αρχισυντάκτης των περιοδικών Active
και Quattroruote, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού No Limits και συνιδρυτής του carzine.gr. Eίναι
διευθυντής του τίτλου TopGear στην Ελλάδα, του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από τα εφηβικά χρόνια του κιόλας σε τοπικές εφημερίδες των Νοτίων Προαστίων. Επαγγελματικά ξεκίνησε τη διαδρομή από την εφημερίδα «Νοκ Άουτ» το 1995, ενώ ακολούθησαν η «Αθλητική Ηχώ» (1996-2001) και η «Goal News» (2002-2017). Παράλληλα εργάσθηκε στον περιοδικό Τύπο, αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Από τις σημαντικότερες στιγμές της επαγγελματικής ζωής του ήταν η διετία 2013-2014, όταν ως Venue Media Manager στο Καλλιμάρμαρο, έζησε από κοντά την τεράστια εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από το 2011 ανήκει στο δυναμικό της Cosmote TV, περιγράφοντας αγώνες Formula 1, ενώ είναι αρχισυντάκτης της εκπομπής «Grand Prix». Αρθρογραφεί στο ελληνικό «Car&Driver», ενώ κατά καιρούς έχει συνεργαστεί και με πλήθος άλλων Μέσων. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και εργάζεται από το 1989 στην τηλεόραση σαν δημοσιογράφος με ειδίκευση στον χώρο του αθλητισμού, του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αυτοκίνησης. Από το 1996 έως το 2015 μετέδιδε τους αγώνες της F1 από την κρατική τηλεόραση αλλά και ιδιωτικά κανάλια (Alpha, ANT1). Σήμερα μεταδίδει τη F1 για λογαριασμό του ANT1 και ANT1+. Aπό το 2005 έχει επικεντρώσει την προσοχή του στα θέματα οδικής ασφάλειας, οργανώνοντας και παρουσιάζοντας ημερίδες σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες, πολιτικά κόμματα, αθλητικά σωματεία, την Πολεμική Αεροπορία κ.α. Είναι συν – διαμορφωτής και παρουσιαστής του προγράμματος οδικής ασφάλειας «Προσέχω» της Νέας Δημοκρατίας. Έχει εργαστεί στους 4TΡΟΧΟΥΣ, σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, σε ηλεκτρονικές σελίδες και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ως αρχισυντάκτης, ρεπόρτερ, ή παρουσιαστής ενώ διατηρούσε πάνω από 20 χρόνια καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή. Από το 2016 είναι καθηγητής δημοσιογραφίας (αθλητικής και γενικής) στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Από το 2019 επιμελείται τη στήλη αυτοκινήτου στο ενημερωτικό οικονομικό portal, mononews.gr. Από το 2021 είναι πρόεδρος της MotorSport Greece που διοργανώνει το Ράλι Ακρόπολις. Επίσης έχει ρόλο επιστημονικού συμβούλου της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και Ηλεκτροκίνησης.

ΦΩΤΗΣ ΡΑΪΣΗΣ

Μέλος της ΕΣΗΕΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ.) με σπουδές στην δημοσιογραφία. Αρθρογραφεί για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, από το 1990. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά και ήταν επί σειρά ετών αρχισυντάκτης της εφημερίδας Επενδυτής και διευθυντής του περιοδικού Quattroruote στην Ελλάδα. Δημοσιεύει άρθρα του στο διαδίκτυο από το 2000, σε διάφορα sites. Είναι επίσης ιδρυτής του ιστότοπου popcars.gr και ιδρυτικό μέλος του θεσμού Αυτοκίνητο της Χρονιάς (ΑΤΧ). Το 2023 εντάχθηκε στον όμιλο των “Αττικών Εκδόσεων”, ως μέλος της ομάδας που εκδίδει το περιοδικό Top Gear. Άρθρα του δημοσιεύονται, σε τακτική βάση, στην εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Κεφάλαιο και στο capital.gr.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΟΥΡΟΣ

Ανήκει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ από τον Νοέμβριο του 1999 (έως σήμερα) και φυσικά στην ηλεκτρονική σελίδα www.4troxoi.gr. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί επίσης στα: www.rally.gr και στα περιοδικά Formula 1, 4Auto και Auto Bild. Έχει σπουδάσει Αθλητική Δημοσιογραφία, είναι Τακτικό Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.) από το 2008 και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ.) από το 2021. Όταν δεν ταξιδεύει με το περιοδικό, σε δοκιμές και οδοιπορικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσπαθεί να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, αφού τα ταξίδια αποτελούν τη μεγάλη αγάπη του. Μέσα στις ασχολίες που τον γεμίζουν και τον ηρεμούν, το βίντεο και η φωτογραφία και ειδικά η αεροφωτογραφία με drone.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ

Διπλωματούχος Χημικός Mηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δημοσιογράφος.Tα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και διευθυντής στα κορυφαία ελληνικά περιοδικά αυτοκινήτου (TopGear, car, 4 Τροχοί, Auto Motor und Sport), έχει ιδρύσει από το 2007 το εξειδικευμένο site carzine.gr και είναι διευθυντής σύνταξης στο μεγαλύτερο ελληνικό site αυτοκινήτου newsauto.gr. Παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλα ειδησεογραφικά site (cnn.grnewsbomb.gr),  ενώ στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει στα site iefimerida.grnews247.groneman.gr, σε εφημερίδες (Καθημερινή) και τηλεοπτικές εκπομπές (Τροχοί και δρόμοι).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος της ΕΣΗΕΑ, ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1986 στο ραδιοφωνικό σταθμό super FM. Εργάσθηκε ως συντάκτης στα περιοδικά αυτοκινήτου Car & Driver, 4Τροχοί, Drive, Οδηγώντας, Drivers Only. Υπεύθυνος της στήλης αυτοκινήτου στις εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος, Μetro, Αξία και στα περιοδικά Votre Beaute και Ticket. Συμμετείχε στη δημοσιογραφική ομάδα εκπομπών για το αυτοκίνητο στους τηλεοπτικούς σταθμούς Star, Σκάϊ, Alter. Ίδρυσε τους ιστότοπους motori.gr, businessenergy.gr. Εκδότης του περιοδικού motori mag. Διατηρεί εκπομπή αυτοκινήτου στον ραδιοφωνικό σταθμό OverFM 104.9. Είναι πρωταθλητής συνοδηγός Ελλάδος στα ράλι, συνεργάτης του κέντρου ασφαλούς οδήγησης Navak της Σερβίας και ο Έλληνας εκπρόσωπος του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest που αριθμεί 31 μέλη, ένα από κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1991 στο περιοδικό Auto Motor und Sport. Στην συνέχεια εργάστηκε στην ελληνική έκδοση του Quattroruote και το 2011 ανέλαβε την διεύθυνση του περιοδικού Auto Τρίτη και του ιστότοπου autotriti.gr. Το διάστημα 2013 μέχρι το 2017 ήταν υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Αγορά Αυτοκινήτου και του ιστότοπου autoagora.gr. Από τον Μάιο του 2018 είναι Σύμβουλος Έκδοσης στην Αγορά/Auto Bild.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΔΑΡΗΣ

Γεννημένος το 1957 στις Αφίδνες Αττικής, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται από το 1983 σαν δημοσιογράφος στον χώρο της Αυτοκίνησης, ενώ από το 1994 ασχολήθηκε ενεργά με την Ασφαλή & Οικολογική Οδήγηση. Από το 1978 συμμετέχει ανελλιπώς σε αγώνες αυτοκινήτου, έχοντας κατακτήσει εννέα ετήσιους τίτλους, τελευταίος των οποίων το 2019. Έχει εργαστεί σε περιοδικά αυτοκινήτου, ημερήσιες εφημερίδες, ηλεκτρονικές σελίδες, καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει τρία δοκίμια («Η Ασφαλής Οδήγηση», «Η Σπορ Οδήγηση», «Φρένα, η τελευταία άμυνα του Οδηγού») που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις «Σ. Γαλαίος». Σήμερα εργάζεται για τα sites Newsbeast.gr & News.gr, ενώ αρθρογραφεί στο περιοδικό Quattroruote Greece. Από το 2010 διευθύνει το «Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Driven», ενώ από το 2018 είναι Πρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας-ΕΣΣΑΜ».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ

Ξεκίνησε το 1996 ως συντάκτης στο περιοδικό Auto Τρίτη. Το 2000 εργάστηκε για ένα μικρό διάστημα στην ελληνική έκδοση του Autocar, ενώ από τα τέλη του 2000 αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, αλλά και του ιστότοπου 4troxoi.gr.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική ενασχόληση με τον ειδικό τύπο, όντας μέλος της συντακτικής ομάδας του Auto Τρίτη από τον Μάρτιο του 1995. Στην αρθρογραφία για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα παραμένει αδιαλείπτως έως και σήμερα, μετά από 28 χρόνια, με συνεργασίες στα περιοδικά Auto Τρίτη, Moto Τρίτη, Motor News, Car and Driver, Autocar, Drive, Top Gear στις εφημερίδες Νίκη, Ελεύθερος Τύπος, Χρυσή Ευκαιρία και κατά καιρούς σε ηλεκτρονικά (Msfree.gr, Gocar.gr, 2wo.gr, Topgeargreece.gr), τηλεοπτικά μέσα και εταιρίες παραγωγής. Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2023, αρθρογραφεί και συμβάλλει στο περιεχόμενο του Motorone.gr. Ταυτόχρονα, από το 2010, είναι μέλος των εκπαιδευτών της Driving Academy (πιστοποιημένος από την Drivetech Int. και την VVCR).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το 1993 εργάζεται στην εφημερίδα «ΤΑ NEA», στο ένθετο αυτοκινήτου «AUTONEA» έως και το 1995. Από το 1995 έως το 2007 διετέλεσε συντάκτης και κατόπιν Υπεύθυνος Δοκιμών στο μηνιαίο περιοδικό «CAR AND DRIVER» του εκδοτικού ομίλου Μπόμπολα. Από τo 2008 έως και το 2010, εργάστηκε ως Υπεύθυνος ύλης στο μηνιαίο περιοδικό «Αυτοκίνητο» της εφημερίδας «Η Καθημερινή». Από το 2010 έως το καλοκαίρι του 2016 εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στην ιστοσελίδα της, ανελλιπώς στο ρεπορτάζ αυτοκινήτου. Από το 2016 μέχρι σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και στις ιστοσελίδες protothema.gr, newsauto.gr καθώς και στο μηνιαίο περιοδικό “CAR”. Παράλληλα, συνεργάζεται ακόμη με τις ιστοσελίδες Dnews,gr, auto-internet.gr και tourismtoday.gr, όπως επίσης και με το περιοδικό “Gala”. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «ΤΟ ΟΝΟΜΑ», «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τις ιστοσελίδες e-go.gr, driversonly.gr, sports8.gr, e-typos.com, eleftherostypos.gr, mononews.gr, ependitislive.gr καθώς και τα περιοδικά «Αγορά Αυτοκινήτου», «Supply Chain & Logistics», «Hot Wheels» και «Present Days».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΚΑΤΣΕΛΗΣ

Ξεκίνησε να εργάζεται ως συντάκτης αυτοκινήτου το 1994 στο περιοδικό Car & Driver. To 2001 αναλαμβάνει αρχισυντάκτης στο τμήμα αυτοκινήτου του flash.gr. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Κέρδος, Ημερησία, Έθνος, Επενδυτής, Real News και Ελευθεροτυπία καλύπτοντας το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου. Το διάστημα 2018-2021 εργάστηκε ως συντάκτης στην ελληνική έκδοση του Quattroruote. Από το 2022, βρίσκεται στον Όμιλο των Αττικών Εκδόσεων και είναι αρχισυντάκτης στο περιοδικό TopGear και συντάκτης στην ιστοσελίδα topgeargreece.gr. Παράλληλα, καλύπτει τα θέματα αυτοκινήτου στο περιοδικό Forbes.

OMOTIMA ΜΕΛΗ

ΠΑΝΟΣ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΣ

Μέλος της INTERNATIONAL RACING ASSOCIATION (IRPA) από το 1978.Μέλος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΜΡΡ από το 1980.Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Γερμανία (1969-1974).Συνεργάτης στα περιοδικά: «4 ΤΡΟΧΟΙ» (1975-1982) και «ΟΜΑΔΑ» (ΔΟΛ 1983-1986).Ιδρυτικό μέλος και συντάκτης αυτοκινήτου του περιοδικού «STATUS» των Εκδόσεων Λυμπέρη. Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004″ και «Special Olympics» 2011. Συντάκτης αυτοκινήτου στα περιοδικά: «ΕΥ ΖΗΝ», «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», «MEN’S HEALTH», «7 ΜΕΡΕΣ TV» και «GOLF & LEISURE». Μέλος της educartoon.gr (Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Σχολεία).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Μέλος ΠΟΕΣΥ/ΕΣΗΕΑ, Νομική Αθηνών. Επιτροπή σύνταξης ΚΟΚ. Οικ. Ταχυδρόμος, Αuto ΕΞΠΡΕΣ, Νέο Αυτοκίνητο, Auto-Μoto, www.motor-in.gr. Mε Δ. Χατζηδημητρίου και Κ. Καβαθά ιδρύει τους 4 ΤΡΟΧΟΥΣ. Στο Α-Ε ξεκινάει το πρώτο στην Ελλάδα 8/16σέλιδο μοτό με ειδήσεις, δοκιμές, ρεπορτάζ αγώνων. Εφημερίδες: Ακρόπολις-Απογευματινή, Ε. Κόσμος, Ελ. Τύπος 24 Ώρες: σελίδα αυτοκινήτου και ρεπορτάζ υπουργείων Μεταφορών – Επικοινωνιών, Δ. ΄Εργων, Περιβάλλοντος και Διεθνείς ειδήσεις. Το ίδιο και στον flash96.fm/flash.gr. Στην ΕΡΤ: σύνταξη πρωϊνού ραδιοδελτίου ειδήσεων, παρουσιαστής Φόρμουλας 1, WRC, Γκραν Πρι μοτοσυκλετών. Με Α. Σταθάκη στήνει το πρώτο ένθετο περιοδικό αυτοκινήτου σε εφημερίδα (Απογευματινή), το “Τροχοί & Δρόμοι”. Αρχισυντάκτης Car & Driver, διευθυντής Auto ΤΥΠΟΣ.

ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε Μηχανολογία στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία και είναι διαπιστευμένος μεταφραστής και ορκωτός διερμηνέας της γερμανικής γλώσσας. Εργάζεται ως δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου από το 1985 έως τα τέλη του 1992 στη Γερμανία και στη συνέχεια έως σήμερα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μεταξύ άλλων επί 21 χρόνια Διευθυντής του ενθέτου Auto NEA της εφημερίδας τα ΝΕΑ και τώρα είναι Διευθυντής του τμήματος Αυτοκινήτου στον ψηφιακό όμιλο Liquid Media με τους ιστότοπους www.gazzetta.gr, www.insider.gr , www.reader.gr και το μηνιαίο ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta.gr. Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης και ενός γιου, ενώ τα χόμπι του είναι το διάβασμα και ο αθλητισμός.

ΣΠΥΡΟΣ ΡΕΚΚΑΣ

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Το 1983 ανέλαβε το τμήμα Aυτοκινήτου, στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στο περιοδικό Eψιλον. 1990 – 2000 στα περιοδικά Γυναίκα, Κλίκ, Men. 1994 – σήμερα στο ρ/σ Galaxy 92. 2000 – σήμερα στο περιοδικό Madame Figaro. 2006 – σήμερα στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 2011- σήμερα στην εφημερίδα Realnews. 2013-σήμερα στο site Euro2day / In2life. Δημιούργει ειδικές εκδόσεις και ένθετα για το αυτοκίνητο και την τεχνολογία. Διαθέτει την παλαιότερη και πιο δημοφιλή εκπομπή Αυτοκινήτου στο ελληνικό ραδιόφωνο. Το 2005, μαζί με άλλους τρεις συνάδελφους του, δημιούργησε τον θεσμό ‘’Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα’’.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ

Αρχισυντάκτης του περιοδικού Auto Moto, παραγωγός της εκπομπής «Εν κινήσει» στον 102 FM της ΕΤ 3 και υπεύθυνος αυτοκινήτου στην Μακεδονία. Μετά τις σπουδές του πέρασε στον χώρο της δημοσιογραφίας (1980), όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Μετέχει σε οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε σχολεία και στρατιωτικές μονάδες για διαλέξεις περί οδικής ασφάλειας

ΠΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Ε.Σ.Π.Η.Τ., μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός κινητήρων εσωτερικής καύσης. 1981-1996: στο περιοδικό «4Tροχοί», αρχικά ως τεχνικός συντάκτης και μετά ως σύμβουλος σύνταξης και διευθυντής σύνταξης. 1992-1993: Δημοσιογραφική επιμέλεια τηλεοπτικής εκπομπής «Tροχοί & Δρόμοι» (Mega). 1994-1995 Αρχισυντάκτης και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής «In Motion» (Star, Σκάι). 1996-1998: διευθυντής περιοδικού Drive. 1999-2000: υπεύθυνος αυτοκινήτου στο in.gr. 2000-2001: διευθυντής περιοδικού «Oδηγώντας». 2003-2007: σύμβουλος έκδοσης στα περιοδικά «Auto Τύπος» και «EVO». 2008-2010: διευθυντής περιοδικού «Αυτοκίνητο της Καθημερινής». Ιδρυτής και διευθυντής του παλαιότερου ελληνικού site για το αυτοκίνητο auto-internet.gr (2001-σήμερα) και του ηλεκτρονικού περιοδικού auto7.

ΠΕΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ

Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ. Μέλος του ΕΣΣΑΜ. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Grenoble. Ξεκίνησε το 1976 ως ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Στη συνέχεια στην εφημερίδα «Απογευματινή» και την ΕΡΤ. Το 1991 ανέλαβε την αρχισυνταξία ειδήσεων στο Mega Channel. Το 1996 έγινε διευθυντής σύνταξης στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel. Το 2001 ανέλαβε αν. Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel. Σήμερα συνεργάζεται ειδικά για θέματα αυτοκινήτου με τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες zougla.gr, now24 και με το περιοδικό Αυτοκινήτου Motori.