2024
28
Ιαν

Στην εκδήλωση του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024» για την Ελλάδα δεν κέρδισαν μόνο τα… αυτοκίνητα

Μπορεί το νέο Hyundai Kona να κατέκτησε τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» για την Ελλάδα, αλλά δύο καλεσμένοι της εκδήλωσης βγήκαν επίσης κερδισμένοι, με δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις στο Valeni Boutique Hotel & Spa.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024» για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων στις 13 Δεκεμβρίου 2023, τα καλεσμένα στελέχη των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου και οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου – που δεν ψηφίζουν στο θεσμό – συμμετείχαν σε δεξιοτεχνία οδήγησης στην πίστα.
Σε αυτή τη δοκιμασία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα «Αυτοκίνητα της Χρονιάς» για την Ελλάδα των πέντε περασμένων ετών, δηλαδή τα – κατά σειρά ανάδειξης – Kia Sportage (2023), Hyundai Tucson (2022), Renault Captur (2021), Peugeot 208 (2020) και Skoda Karoq (2019).


Σκοπός της δεξιοτεχνίας ήταν οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν στο ασφαλές περιβάλλον της πόστας, δύο γύρους σε χρόνο εί δυνατόν ταυτόσημο και με μέγιστη ταχύτητα τα 80 χλμ./ώρα. Συνολικά διαγωνίστηκαν 43 άτομα, από τα οποία τους πιο ακριβείς χρόνους γύρου πραγματοποίησαν, από την πλευρά των στελεχών εισαγωγικών εταιριών, ο κ. Αργύρης Τούντας, Public Relations Manager στην εταιρεία Italian Motion M.A.E., η οποία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας τις μάρκες Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Jeep, και ο κ. Κώστας Μποϊδάνης, δημοσιογράφος, υπεύθυνος για την ενότητα αυτοκινήτου στο γνωστό αθλητικό ιστότοπο sport24.


Αμφότεροι κέρδισαν ένα μοναδικό δώρο: τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φιλοξενία του Valeni Boutique Hotel & Spa για ένα Σαββατοκύριακο. Το Valeni Boutique Hotel είναι ένα από τα ομορφότερα και πληρέστερα Art Boutique ξενοδοχεία στην Πορταριά και στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Τα άνετα δωμάτια με την εκλεπτυσμένη αισθητική, το spa, το γυμναστήριο, η εσωτερική πισίνα και πολλές ακόμα δυνατότητες χαλάρωσης και διασκέδασης, συνθέτουν έναν κορυφαίο προορισμό αναζωογόνησης και ευεξίας.

Ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ξεκίνησε το 2006 και σήμερα απαρτίζεται από 27 μέλη – ειδικούς δημοσιογράφους αυτοκινήτου – οι οποίοι κάθε χρόνο αναδεικνύουν με δημόσια ψηφοφορία το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα». Στην προσπάθεια της συνεχούς εξέλιξης και αναβάθμισης του θεσμού, για πρώτη φορά φέτος όλοι οι εκλέκτορες θα τεκμηριώσουν τις επιλογές τους με ένα αναλυτικό κείμενο, το οποίο θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.