2021
16
Νοέ

Skoda Enyaq iV: υποψήφιο «Αυτοκίνητο του 2022»

Το Skoda Enyaq iV αποτελεί την πρώτη προσπάθεια «εξηλεκτρισμού» της γκάμας των μεσαίων και μεγάλων μοντέλων της τσέχικης φίρμας. Χρησιμοποιεί την ίδια βασική πλατφόρμα, τις ίδιες μπαταρίες και τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες με το Volkswagen ID.4, όμως διαθέτει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. 

 

Ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί παντρεύει έξυπνα τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της Skoda με μια πιο μοντέρνα και φουτουριστική εμφάνιση. Το γεγονός ότι είναι SUV, σημαίνει πως έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα χώρου στο εσωτερικό, ενώ παράλληλα δίνει στο αυτοκίνητο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο εξωτερικό.

Το ψηλό πίσω μέρος συμβάλλει στην πρακτικότητα και την ορατότητα εν κινήσει, με την πόρτα του χώρου αποσκευών να φιλοξενεί το όνομα της μάρκας. Το εσωτερικό είναι καλοφτιαγμένο, και ανάλογα με την επιλογή του μοντέλου σας, διατίθεται με μια επιλογή από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Δεν είναι απλά γρήγορο, αλλά έχει και σημαντική αυτονομία, η οποία ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα. Διατίθεται σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, με μπαταρίες που ξεκινούν από τα 55 kWh και φτάνουν μέχρι τα 82 kWh και ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν ισχύ από 148 ps (Enyaq 50), 180 ps (Enyaq 60) και 204 ps (Enyaq 80), ενώ η τετρακίνητη έκδοση διαθέτει 264 ίππους.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν δυνατότητα ταχείας φόρτισης 50 kW, ωστόσο μπορείτε να φορτίσετε και στα 100 kW για το 60 ή 125kW για το 80. 

Ανταγωνιστική τιμολόγηση, σταθερή αυτονομία και μικροί χρόνοι φόρτισης, μαζί με ευχάριστη και δυναμική οδική συμπεριφορά και μια καμπίνα επιβατών γεμάτη τεχνολογία, αναδεικνύουν το Enyaq iV σε βασικό «παίκτη» στην κατηγορία του.

 

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ