2021
16
Νοέ

Nissan Qashqai: υποψήφιο «Αυτοκίνητο του 2022»

Το Nissan Qashqai από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, το 2007, έμελλε να ανοίξει τον δρόμο των SUV με τον πιο εμφατικό τρόπο και να «χτίσει» μια νέα σχολή, που πλέον απασχολεί τέσσερις στους δέκα αγοραστές σε όλο τον κόσμο. 

Το ιαπωνικό SUV που έχει …παρασημοφορηθεί για την μεγάλη εμπορική του καριέρα – έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και 40.000 αντίτυπα στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια – λανσάρεται στην αγορά με πιο δυναμική εμφάνιση, με πλήρες ψηφιοποιημένο «πακέτο» στον τομέα της ασφάλειας και της άνεσης, ενώ, για πρώτη φορά στο νέο μοντέλο πρωταγωνιστούν οι εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Η Nissan προσδοκά το 50% των πωλήσεων της να προέρχονται από τις «εξηλεκτρισμένες» εκδόσεις, στην Ευρώπη έως το 2024. 

Το εσωτερικό του παρουσιάζεται αναβαθμισμένο σε αισθητικό επίπεδο αλλά και ποιοτικά, με νέα υλικά που παραπέμπουν πλέον σε premium πρόταση. Η ιαπωνική «σχολή» εφοδιάζει» το Qashqai με το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κορυφαία στην κατηγορία γκάμα συνδεδεμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης ενσωμάτωσης smartphone, του Wi-Fi εντός αυτοκινήτου για έως 7 συσκευές και της Nissan Connect Services. Mεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η λειτουργία απομακρυσμένου χειρισμού μέσω του smartphone, για το έλεγχο του αυτοκινήτου, όπως ο απομακρυσμένος χειρισμός κόρνας και φώτων, καθώς και κλειδώματος-ξεκλειδώματος του οχήματος. 

Το Qashqai είναι διαθέσιμο, μεταξύ άλλων, με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T που συνδυάζεται με υβριδική τεχνολογία. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 140 και 158 ίππων, είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων X tronic CVT (αποκλειστικά στην έκδοση 158 ίππων).

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ