2023
03
Δεκ

MG4: ΥΠΟΨΗΦΙΟ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024”

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας MG4 ανήκει στην κατηγορία των οικογενειακών hatchback της κατηγορίας C και βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο που εξελίχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας, το οποίο η MG ονομάζει Modular Scalable Platform.

To MG4 έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς και προσφέρεται με τρεις εκδόσεις μπαταρίας, 51, 64 και 77 kWh καθαρής χωρητικότητας. Ο ηλεκτροκινητήρας της πρώτης, αποδίδει 170 ίππους και εξασφαλίζει αυτονομία 350 χιλιομέτρων, στη δεύτερη περίπτωση η απόδοση είναι 204 ίπποι και η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα, ενώ στην τρίτη περίπτωση η απόδοση είναι 245 ίπποι και η αυτονομία φτάνει τα 520 χιλιόμετρα. Στη κορυφή της γκάμας του MG4 συναντάμε την έκδοση  XPOWER, που η απόδοσή της φθάνει τους 435 ίππους και η αυτονομία τα 385 χιλιόμετρα, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις στο δρόμο, οι δύο πρώτες εκδόσεις του μοντέλου επιτυγχάνουν επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και η τελική τους ταχύτητα είναι κοινή, στα 160 χλμ./ώρα. Για την Luxury έκδοση η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα αρκούν μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για το XPOWER και η τελική του ταχύτητα είναι στα 200 χλμ./ώρα.

Η έκδοση με τη μπαταρία των 51 kWh έχει onboard φορτιστή 6,6 kW, ενώ οι υπόλοιπες έχουν φορτιστή 11,0 kW. Αντίστοιχα η πρώτη έκδοση μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή έως 88 kW και οι υπόλοιπες τρεις με 140 kW. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ενσωματωμένη αντλία θερμότητας για το σύστημα κλιματισμού με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το προηγμένο σύνολο ενεργειακής διαχείρισης του MG4 επιτρέπει τη φόρτιση από το 10 έως το 80% της μπαταρίας του, μόλις σε 35 λεπτά της ώρας όταν χρησιμοποιείται ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο έχει κατακτήσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων EuroNCAP, καθώς εκτός από προηγμένη δομή αμαξώματος, διαθέτει και μια πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης στο βασικό εξοπλισμό, την οποία η MG ονομάζει MG Pilot.

Η MG συνδυάζει την επιστροφή της στη χώρα μας με μια γενναία προσφορά εργοστασιακής εγγύησης 7 ετών και πολύ προσιτές τιμές που ξεκινούν από τις 32.250 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση. Η κορυφαία έκδοση XPOWER των 435 ίππων, κοστίζει μόλις 43.700 ευρώ χωρίς την επιδότηση. Με αυτά τα δεδομένα, όλες οι εκδόσεις του MG4 αποτελούν τις πιο value for money επιλογές στην κατηγορία των hatchback BEV μοντέλων της κατηγορίας C.

MG4 Luxury MY2023 Exterior