2023
03
Δεκ

MG ZS / ZS EV: ΥΠΟΨΗΦΙΟ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024”

To MG ZS ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των B SUV, με το μήκος του αμαξώματος στα 4,323 μέτρων να το κατατάσσει στο ανώτατο όριό της. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο των 2,58 μέτρων και το πλάτος των 1,8 μέτρων, το καθιστά ένα από τα πλέον ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, με χώρο αποσκευών όγκου 448 λίτρων.

Μηχανολογικά το μικρότερο SUV της MG προσφέρεται σε πλειάδα εκδόσεων, καθώς διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό μπαταρίας. Οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης περιλαμβάνουν ένα τετρακύλινδρο σύνολο με ατμοσφαιρική τροφοδοσία 1.5 λίτρων, που αποδίδει 106 ίππους, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Ένας τρικύλινδρος turbo κινητήρας 999 κ.εκ. βενζίνης, που αποδίδει 111 ίππους είναι η κορυφαία επιλογή από άποψη ισχύος στις βενζινοκίνητες εκδοχές, ο οποίος συνδυάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με χειροκίνητο επίσης έξι σχέσεων. Και στις δύο περιπτώσεις, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Οι παραπάνω εκδόσεις του MG ZS διατίθενται με τα επίπεδα εξοπλισμού Exclusive, Luxury, Luxury Pack και Luxury Plus, προσφέροντας συνδυαστικά πολλές επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή.

Για τους λάτρεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η MG έχει τη λύση εντός των εκδόσεων του μοντέλου, με το ZS EV το οποίο διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα 177 ή 156 ίππων, αυτόματη φυσικά μετάδοση και κίνηση στους εμπρός τροχούς. Χωροταξικά τίποτα δεν αλλάζει σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, εδώ όμως οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα δυναμικές, χάρη και στη μέγιστη ροπή των 280 Nm, που είναι κοινή για τους δύο κινητήρες.

Η έκδοση των 177 ίππων συνδυάζεται με μπαταρία 51 kWh, ενώ αυτή των 156 ίππων με αυξημένης χωρητικότητας συσσωρευτή 72 kWh. Η αυτονομία της πρώτης με μια πλήρη φόρτιση φτάνει στα 320 χιλιόμετρα, ενώ της δεύτερης στα 440. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το MG ZS EV έχει αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων από το EuroNCAP, ενώ σε σχέση με τα μοντέλα βενζίνης έχει πλουσιότερο εξοπλισμό και την πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης MG Pilot.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της MG, έτσι και τα ZS/ZS EV έχουν χαμηλό, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό τους κόστος. Οι εκδόσεις βενζίνης του μοντέλου τιμώνται από 19.400 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό, ενώ οι ηλεκτροκίνητες από 36.500 ευρώ (χωρίς κρατική επιδότηση)  με πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Επιπρόσθετα, η εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και εξασφαλίζει ξένοιαστη οδήγηση για πολλά χρόνια.