2023
03
Δεκ

KIA NIRO: ΥΠΟΨΗΦΙΟ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024”

Η δεύτερη γενιά του Niro παρουσιάστηκε στην έκθεση Mobility Show της Σεούλ στις 25 Νοεμβρίου 2021. Το μπροστινό μέρος επέκτεινε τη σχεδίαση Tiger Face από το καπό μέχρι τον προφυλακτήρα. Στο πλάι εφαρμόστηκε μια κολόνα C ενσωματωμένη με τα πίσω φωτιστικά σώματα τύπου LED σε σχήμα μπούμερανγκ και με κάθετη τοποθέτηση. Στο εσωτερικό, χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένες ίνες στην οροφή του οχήματος και προστέθηκε φιλικό προς το νερό χρώμα χωρίς βενζόλιο, τολουόλιο και ξυλόλιο στο πάνελ των θυρών.

Με το νέο Niro η Kia εστιάζει στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας τρεις εκδόσεις: υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση εξοπλίζεται με μπαταρία χωρητικότητας 64,8 kWh.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και ροπή 255 Nm, ενώ χάρη στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 600 χιλιόμετρα εντός πόλης.

Η πλήρως υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με μπαταρία 11,32 kWh, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 32 kW. Συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6DCT, ενώ η συνολική απόδοση του συστήματος θερμικού και ηλεκτρικού κινητήρα είναι 141 ίπποι.

Όσον αφορά στην Plug-in Hybrid έκδοση, έχει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 84,3 ίππων με έξυπνο σύστημα διατήρησης αποθέματος ηλεκτρικής ενέργειας για τις «πράσινες ζώνες». Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς είναι 183 ίπποι, ενώ συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6DCT.

Και τα τρία μοντέλα διατίθενται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, Dynamic, Titanium και Special Edition. Οι τιμές των εκδόσεων με το υβριδικό σύστημα κίνησης ξεκινούν από τα 33.690 ευρώ, αυτές με το plug-in hybrid από 41.490 ευρώ, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό Niro από 45.990 χωρίς την κρατική επιδότηση.