2023
03
Δεκ

JEEP AVENGER: ΥΠΟΨΗΦΙΟ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2024”

Η Jeep εδώ και αρκετό καιρό έχει μπεί στη διαδικασία του εξηλεκτρισμού παρουσιάζοντας τόσο plug-in υβριδικές προτάσεις, όσο και υβριδικές εκδοχές των μοντέλων της και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου η δημιουργία και ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου όπως και έγινε.

Το ολοκαίνουριο Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Jeep. Είναι ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας B-SUV, που έρχεται να συμπληρώσει τη δυναμική παρουσία της μάρκας, στη 2η σε μέγεθος, κατηγορία της αγοράς. Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει το DNA ενός πραγματικού Jeep και ταυτόχρονα, έχει συμπαγείς διαστάσεις ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού τίτλου «Car Of The Year» για το 2023.

Το Avenger είναι εξοπλισμένο με πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης όπως Διατήρηση πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση οδικής σήμανσης, cruise control, αναγνώριση κόπωσης του οδηγού, υποβοήθηση πάρκινγκ, έλεγχο τυφλών σημείων, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Ως γνήσιο Jeep θα πρέπει να αναφέρουμε πως διαθέτει γωνία ράμπας 20ο, γωνία προσέγγισης και αποχώρησης 20 και 32ο αντίστοιχα και απόσταση από το έδαφος 200+χιλιοστά. Διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό σύστημα ‘’select terrain’’ που προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής 6 διαφορετικών προγραμμάτων κίνησης: ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD και SNOW.

Το Avenger είναι διαθέσιμο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με απόδοση 156 ίππων και αυτονομία 400 χιλιομέτρων, σε έκδοση βενζίνης 1200 κυβικών turbo με 100 ίππους αλλά και σε υβριδική έκδοση  e hybrid με απόδοση 100 ίππων. Οι τιμές του Jeep Αvenger ξεκινούν από τα 38.700 Eυρώ για την ηλεκτρική του έκδοση, ενώ η θερμική με τον κινητήρα βενζίνης κοστίζει 28.900 Ευρώ.