2021
16
Νοέ

Fiat 500: υποψήφιο «Αυτοκίνητο του 2022»

Στην αναβίωσή του, το Fiat 500 έχει καταφέρει όχι μόνο να διαγράψει μία πολύ επιτυχημένη εμπορική πορεία, αλλά και να καθιερωθεί ως ένα life style όχημα. Φυσικά η Fiat όφειλε να ακολουθήσει τις προσταγές της εποχής για εξηλεκτρισμό και έτσι εκτός από το υβριδικό 500, προχώρησε και στην πλήρως ηλεκτρική του έκδοση, το 500e. 

Οι δημιουργοί του ξεκίνησαν από λευκή κόλλα χαρτί και έδωσαν στο διαχρονικό σχήμα του 500 σύγχρονη σχεδιαστική αύρα με πολλές φουτουριστικές λεπτομέρειες. Βεβαίως φρόντισαν ανάλογα και το εσωτερικό του, ώστε να συνοδεύει τη διαφορετικότητα του συνόλου που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Ο ηλεκτροκινητήρας του νέου Fiat 500e, προσφέρεται με απόδοση είτε 95 είτε 118 ίππων, με μπαταρία 23,8 kWh και 42 kWh αντίστοιχα, με την αυτονομία να φτάνει τα 320 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης. Το ‘Normal’  που προσφέρει άμεση επιτάχυνση, το ‘Range’ με το οποίο ενεργοποιείται η λειτουργία “one-pedal-drive” και  σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς μόνο το πεντάλ του γκαζιού, καθώς όταν το πατάς επιταχύνεις και όταν το αφήνεις το αυτοκίνητο επιβραδύνει σαν να πατούσες φρένο και το ‘Sherpa’ που μεγιστοποιεί την αυτονομία περιορίζοντας την ανώτατη ταχύτητα στα 80 km/h, καθώς και την κατανάλωση ενέργειας σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου. 

Η δυνατότητα ταχυφόρτισης με 85 kW δίνει λύση σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν με το ηλεκτρικό 500, καθώς προσφέρει αυτονομία 50 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις πέντε λεπτά ή φόρτιση από το 0 στο 80% εντός 35 λεπτών. Σε μία απλή οικιακή πρίζα 2,3 kW χρειάζονται περίπου 15 ώρες για να φορτιστεί πλήρως, ενώ με wallbox και δυνατότητα φόρτισης με 11 kW, ο χρόνος υποχωρεί στις 4 ώρες και 15 λεπτά. Η τιμή του με το όφελος της κρατικής επιδότησης, ξεκινάει από 26.800 Eυρώ, χωρίς τη κρατική επιδότηση.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ