2021
16
Νοέ

Dacia Sandero Streetway & Stepway: υποψήφιο «Αυτοκίνητο του 2022»

Η σταθερά προσανατολισμένη στην προσφορά υψηλού value for money Dacia, επανέρχεται – μετά από 2,1 εκατομμύρια Sandero στο δρόμο – δυναμικά, παίζοντας διπλό παιχνίδι, με το νέο μοντέλο που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις (Dacia Sandero Streetway & Stepway) : μία «ασφάλτινη», τη Streetway και μία τύπου Crossover, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (20,1 cm έναντι 16,0 του Streetway), ονόματι Stepway. 

Οι δύο αυτές εκδόσεις κινούνται από τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 999 κ.εκ. που ανάλογα με την έκδοση αποδίδουν έως 100 ίππους. Στη βάση της γκάμας συναντάμε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.0 SCe 65 (με 65 ίππους) που προσφέρεται μόνο στο Sandero Streetway. Ακολουθεί ο turbo κινητήρας 1.0 TCe 90 που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT. 

Ιδιαίτερης μνείας δε αξίζει ο κινητήρας διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου) 1.0 TCe 100 LPG, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προσφέρει τη σιγουριά της εργοστασιακής εγκατάστασης, αλλά και σημαντικά χαμηλότερο κόστος κίνησης.

Το εσωτερικό έχει, όχι μόνο μεγαλώσει σε σχέση με το προηγούμενο Sandero, αλλά και αναβαθμιστεί και ποιοτικά, προσφέροντας επαρκείς χώρους για επιβάτες, αλλά και 21 λίτρα για μικροπράγματα, ενώ το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 410 λίτρων είναι σε θέση να καλύψει τις οικογενειακές… υποχρεώσεις! 

Σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου Dacia Sandero είναι η τεχνολογική του αναβάθμιση. Για παράδειγμα οι νέοι προβολείς LED διαθέτουν κατά 37% αυξημένη εμβέλεια της δέσμης τους, που τώρα φτάνει τα 110 μέτρα, ενώ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας παίζει η παρουσία συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), η ειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning) κλπ.

Τέλος, η εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών, που προσφέρει η Dacia έρχεται να προσφέρει τη σιγουριά που έχει ανάγκη ο σύγχρονος οδηγός, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία των δύο Sandero.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ