2021
16
Νοέ

CITROEN C4 C-CROSS: υποψήφιο «Αυτοκίνητο του 2022»

Η Citroen έχει μακρόχρονη παρουσία στην κατηγορία μικρομεσαίων μοντέλων με το πιο πρόσφατο δημιούργημα της να αλλάζει σχεδιαστική ρότα και να φλερτάρει την κατηγορία των crossover. Το νέο C4 C-Cross σχεδιάστηκε πάνω στις ανάγκες των ευρωπαίων οδηγών προσφέροντας μια μοντέρνα ιδέα με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Πλήθος επιλογών εξατομίκευσης προσφέρει η πρόταση του Citroen C4 C-Cross. Συνολικά υπάρχουν 31 συνδυασμοί για την εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου και 6 συνδυασμούς στον εσωτερικό διάκοσμο. Ειδικότερα, υπάρχουν 7 επιλογές σε χρώματα αμαξώματος με ή χωρίς τα προστατευτικά  Airbump, διάφορες ζάντες αλουμινίου και 5 χρωματικά πακέτα για τα καθίσματα και τις επενδύσεις στην καμπίνα. Στην ελληνική αγορά διατίθεται σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού (Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack) με πλούσιο πακέτο αξεσουάρ από την βασική έκδοση. Παράλληλα, εφοδιάζεται από πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) αλλά και μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης και χρηστικότητας όπως το σύστημα Advanced Comfort και το  Progressive Hydraulic Cushions. 

Το νέο C4 C-Cross διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σύγχρονων  προδιαγραφών ρύπων Euro 6d. Στους βενζινοκινητήρες υπάρχει επιλογή ισχύος από  από 100 έως 155 ίππους. Αντίστοιχα, η ισχύς των diesel κινητήρων κυμαίνεται από 110 έως 130 ίππους. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων (EAT8) για ομαλές αλλαγές και απολαυστική οδήγηση σε συνδυασμό με περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση ë-C4 αποτελεί το 5ο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα Citroen, μετά τα: C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer. To ë-C4 διαθέτει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 100 kW (136 ίππων) και μία συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου που εξασφαλίζει στο μοντέλο αυτονομία 350 χλμ.

Δείτε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ