2023
03
Δεκ

Citroën C4 X & ë-C4 X: Υποψήφιο “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024”

Η ικανότητα της Citroën να σχεδιάζει ιδιαίτερα και μοναδικά αυτοκίνητα εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο από το C4 X και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μπαταρίας ë-C4 X. Το ιδιαίτερο μοτίβο του αυτοκινήτου συνδυάζει στοιχεία από fastback, hatchback και SUV αμαξώματα, όντας στην ουσία ένα πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό crossover.

Μηχανολογικά το Citroën C4 X και ë-C4 X βασίζεται στο C4, με το οποίο μοιράζεται το ίδιο μεταξόνιο. Είναι όμως σημαντικά μεγαλύτερο κατά 24 εκατοστά, καθώς το αμάξωμά του έχει μήκος 4,6 μέτρα.


Τα Citroën C4 X και ë-C4 X έχουν ως highlight την άνεση των επιβατών και την ευρυχωρία, με χώρο αποσκευών όγκου 510 λίτρων. Χάρη στα καθίσματα τεχνολογίας Advanced Comfort, με ενισχυμένο αφρώδες υλικό και την ανάρτηση με αμορτισέρ τεχνολογίας Progressive Hydraulic Cushions, οι πέντε επιβάτες απολαμβάνουν εξαιρετική απομόνωση από του θορύβους και τις κακοτεχνίες του δρόμου και κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Η πληθώρα των μηχανικών μερών με τα οποία διατίθεται το μοντέλο το καθιστά επίσης πολύ ανταγωνιστικό. Ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μεταξύ κινητήρων εσωτερικής καύσης βενζίνης 100 και 130 ίππων με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο αλλά και diesel 130 ίππων με αυτόματο κιβώτιο.


Το Citroën ë-C4 X αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή μπαταρίας του μοντέλου, με κινητήρα 136 ίππων, αυτόματη μετάδοση και μπαταρία 50 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία 360 χιλιομέτρων και δυνατότητα ταχείας φόρτισης 100 kW. Η μπαταρία του μάλιστα καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για τη διατήρηση τουλάχιστον του 70% της χωρητικότητάς της.

Με χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά ως οικογενειακά αυτοκίνητα, τα Citroën C4 X και ë-C4 X έχουν ένα πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν και αυτό δεν είναι άλλο από το πολύ ανταγωνιστικό κόστος αγοράς. Οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης κοστίζουν από 27.400 ευρώ, ενώ το ë-C4 X από 45.300 ευρώ, με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.