ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022 HYUNDAI TUCSON

HYUNDAI TUCSON

Η Hyundai αποτελεί case study για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τα βήματα των τελευταίων ετών, τείνουν σε σχεδιαστικά και τεχνολογικά άλματα και τα μοντέλα της είναι -ευχάριστες- εκπλήξεις που διαδέχονται η μία την άλλη.Το Hyundai Tucson δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει το «κανόνα» της καινοτομίας. Αισίως στην τέταρτη γενιά του, το δημοφιλέστερο SUV της εταιρίας (global car ον) με πωλήσεις που μετρώνται σε εκατομμύρια μονάδες, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχήματα που κυκλοφορούν «εκεί έξω». Το αμάξωμα βρίθει ακμών και πληροί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει επίκαιρο, ενώ, παρά το επιβλητικό της εμφάνισης ποντάρει στην καλαισθησία και όχι στο μέγεθος. Αξίζει να σημειώσουμε νέο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness.

Η γκάμα του μοντέλου είναι εξαιρετικά διευρυμένη και περιλαμβάνει εκδόσεις με βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα, κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια (διπλού συμπλέκτη, ή «κλασικά» 6τάχυτα αυτόματα). Πρόκειται για ένα εξηλεκτρισμένο line up εκδόσεων, αφού μηδεμιάς εξαιρουμένης είναι υβριδικές, ξεκινώντας από τις MHEV και καταλήγοντας στα μοντέλα «πρίζας».

Κατ’ επέκταση, ανάλογο είναι και το εύρος των διαθέσιμων ιπποδυνάμεων, που ξεκινάει από τους 150 ίππους της έκδοσης με τον βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων και καταλήγει στους 265 ίππους του κορυφαίου, plug-in υβριδικού που συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματη μετάδοση και τετρακίνηση. Το εσωτερικό, είναι ένας ποιοτικός χώρος «διαβίωσης», όπου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους παίζουν σχεδίαση, η λειτουργικότητα και η εργονομία. Ειδική μνεία αξίζει το design της κεντρικής κονσόλας που φιλοξενεί την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών και αποτελεί μέρος της πρώτης και όχι ξένο σώμα. Οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές είναι πολύ καλοί, όπως άλλωστε και το επίπεδο εξοπλισμού των στάνταρ παροχών, αλλά και το «πακέτο» συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.