2015
10
Νοέ

Η τελική 10άδα για το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015”

Ξεκίνησε η  διαδικασία ανάδειξης του «Αυτοκινήτου του 2015»  από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού “Αυτοκίνητο του 2015”.

10 finalist gr coty 2015 (25)Έτσι, πραγματοποιήθηκε, η πρώτη ψηφοφορία  προκειμένου να αναδειχτούν -από το σύνολο των υποψηφίων αυτοκινήτων- τα 10 επικρατέστερα. Ένα από τα οποία, στην επόμενη, την τελική ψηφοφορία, πρόκειται να ανακηρυχθεί ως το«ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2015». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο,  στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, απ’ όπου και απηύθυνε  εγκάρδιο χαιρετισμό στα μέλη του θεσμού.  Οργανωτής του θεσμού, ήταν η εταιρία Promauto των Αντώνη και Άρη Στοιβαχτάρη. Υπενθυμίζεται ότι στα 9 χρόνια του θεσμού η Φθιώτιδα φιλοξενεί για 2η φορά τους δημοσιογράφους: το 2007 στην Λαμία και τώρα στη Στυλίδα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ανακοινώθηκε από την εφορευτική επιτροπή, έδειξε ότι αυτά που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις των δημοσιογράφων και τα οποία αποτελούν την τελική 10δα (με αλφαβητική σειρά) είναι :

10 finalist gr coty 2015 (24)Honda CRV
Hyundai i10
Mercedes GLA
Nissan Qashqai
Opel Corsa
Peugeot 308
Renault Captur
Seat Toledo
Toyota Aygo
VW Golf Sportsvan

Η τελική ψηφοφορία για να αναδειχθεί το «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2015»  θα φιλοξενηθεί και πάλι στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) στο Μικρολίμανο Πειραιά, στις 11 Δεκεμβρίου.

Πριν από την ψηφοφορία, οι δημοσιογράφοι, με όλα τα υποψήφια αυτοκίνητα και το «Αυτοκίνητο του 2014», το Renault Clio, είχαν την ευκαιρία να περάσουν πρώτοι από το νέο μεγάλο οδικό έργο «Παράκαμψη Στυλίδας – Καραβόμυλου» μήκους 19,2 χμ, που είναι μέρος του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, στο τμήμα του Μαλιακού κόλπου. To έργο αυτό είναι το προτελευταίο που θα παραδοθεί πριν την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ που θα γίνει με το τμήμα των Τεμπών.

10 finalist gr coty 2015 (16)Η διέλευση γνωριμίας και «δοκιμής» του οδικού αυτού τμήματος, έγινε χάρη στην συνεργασία των δημοσιογράφων με την εταιρία παραχώρησης «Κεντρική Οδός». Όπως είναι γνωστό, η οδική ασφάλεια, σε όλο της το φάσμα, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των δημοσιογράφων του θεσμού και με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι οδηγοί όλα  αυτά τα χρόνια, σε όλο το μήκος του Πετάλου του Μαλιακού, η «δοκιμή» αυτή έχει ξεχωριστή σημασία. Έτσι, τα μέλη του θεσμού είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την νέα γενιά των αυτοκινήτων με όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας σε έναν δρόμο ο οποίος έχει κατασκευαστεί και αυτός με την τελευταία τεχνογνωσία  και τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.