2015
14
Δεκ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑτΧ ΣΤΟ KITCHEN BAR: Εκλεκτοί καλεσμένοι, βραβεία και ζεστή ατμόσφαιρα!

LOGO KATHETO (1)1

Το νέο Jeep Renegade, αναδείχτηκε ‘’ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ 2016’’ από τους δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ο οποίος γιορτάζει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Η ψηφοφορία για την ανάδειξή του, όπως ήδη γράψαμε στο ρεπορτάζ από την βράβευση, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στον φιλόξενο χώρο του Kitchen Bar, στο Καλαμάκι Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς, ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης και τα διευθυντικά στελέχη των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Στην σύντομη ομιλία του ο βουλευτής κ. Γιώργος Αμυράς, γνωστός για την στήριξή του στο ποδήλατο ως μέσον μεταφοράς αλλά και ψυχαγωγίας, επεσήμανε ότι με το αυτοκίνητο έχουν πολλά κοινά σημεία, -πέρα από την μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Όπως π.χ. τις μεγάλες αγωνιστικές εκδηλώσεις αλλά και την συμβολή τους στην οικονομία μέσα από τις κατασκευαστικές τους μονάδες. Τόνισε ότι η πολιτική αυτοκινήτου πρέπει να στραφεί ακόμη περισσότερο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να δείξει υπευθυνότητα για το πώς αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων (ΣΕΑΑ) κ. Γιώργος Βασιλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα οφέλη από την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται από τον σύνδεσμο για την συνέχιση του μέτρου. Επίσης, υπενθύμισε τόνισε ότι το κράτος κερδίζει από την φορολογία των αυτοκινήτων 4.000 ευρώ/όχημα και ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να τονωθεί η αγορά.

httpvh://youtu.be/_nuVmU6f798

Μα φυσικά… Fisikon !!!

ΟικονομίδηςΤην προσπάθεια για όσο γίνεται ευρύτερη χρήση του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα επιβατικά αλλά και φορτηγά αυτοκίνητα, παρουσίασε το στέλεχος της Fisikon, κ. Στέφανος Οικονομίδης. Όπως εξήγησε, δεν είναι μόνο η οικονομία χρημάτων αλλά – κυρίως- η εκπομπή λιγότερων και πολύ καθαρότερων καυσαερίων. Το δίκτυο των πρατηρίων φυσικού αερίου, πρόσθεσε ο κ. Οικονομίδης, συνεχώς αυξάνεται και στον άξονα Αθήνας- Λαμίας – Βόλου –Λάρισσας – Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει, πλέον, κανένα πρόβλημα ανεφοδιασμού.

Τα μέλη του Ανεξάρτητου Δημοσιογραφικού Θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» -απένειμαν το βραβείο EUROSPORTING στις κυρίες Σύλβα Κοκκαλάνη, Πέγκυ Τρικάκου και Αννίτα Πασσαλή για την πολύχρονη και αδιάκοπη συμβολή τους στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου. Από το ξεκίνημα, δηλαδή, των συστηματικών πρωταθλημάτων, στην δεκαετία του 50 μέχρι και σήμερα.
Ειδικά η κ. Σ. Κοκκαλάνη δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένη από την αναγνώριση του έργου της αλλά και για το ότι συναντήθηκε με παλιούς φίλους και έκανε καινούργιους»!

To Μουσείο των Ελλήνων!

Το νέο βραβείο EURO EXELLENCE του θεσμού μας απονεμήθηκε στον επιχειρηματία Θόδωρο Χαραγκιώνη για την δημιουργία του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. Το οποίο χαρακτηρίστηκε από όλα τα μέλη του ΑτΧ ως «έργο ζωής». Το βραβείο παρέδωσε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε πως είναι το μόνο μουσείο στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί τα έργα ελλήνων σχεδιαστών ή κατασκευαστών αυτοκινήτου – μοτοσυκλέτας. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Θ. Χαραγκιώνης είπε ότι η συγκέντρωση όλων των αυτοκινήτων αλλά και η δημιουργία του μουσείου έγινε 100% με δικούς του πόρους, χωρίς καμμιά απολύτως κρατική ή κοινοτική ενίσχυση, με πολύ κόπο και χρόνο.

Μετά από αυτά, ακολούθησε το δείπνο με το εξαιρετικό μενού του Kitchen Bar και το ιδιαίτερο κρασί του, μέσα στην γνωστή ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα του χώρου με το άαψογο σέρβις!. Και βέβαια με το ζεύγος Κακέτση να παρακολουθεί συνεχώς ότι όλα πάνε καλά και δεν λείπει τίποτε από τους καλεσμένους μας.

_TEL1028Η όλη εκδήλωση έκλεισε με το πάρτυ για τα 10 χρόνια του ΑτΧ, ένα πάρτυ που σφάγισε με την εξαιρετική φωνή της η Τζωρτζίνα Καραχάλιου, την οποία φέτος την ακούμε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο! Το μοναδικό της μπρίο και την άφθαστη σκηνική της παρουσία, όπως αυτή τονιζόταν από την δεξιοτεχνία των μουσικών της ορχήστρας της, ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ πολλές φορές όλοι οι καλεσμένοι μας.

Χορηγοί της φετινής μας εκδήλωσης ήταν η Fisikon, η Mc ArthurGlen, το Kitchen Bar και τα λιπαντικά Εneos. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε για 10η χρονιά η εταιρεία Promauto των Αντώνη και Άρη Στιβαχτάρη τους οποίους και ευχαριστούμε για την πολύ καλή τους δουλειά!